Růžový olej: vlastnosti a aplikace kosmetiky z růží

Růžový olej je přírodní produkt, který lze použít v aromaterapii, masáži nebo jako přísadu do jiné růžové kosmetiky. Proč ženy tak touží sáhnout po růžovém oleji? Zjistěte více o vlastnostech a použití růžového oleje!

Růžový olej se používá především v kosmetice určené k péči o tělo. Květy a plody růže se těší nejen nosu a oku, ale často se také používají v parfémových kompozicích a kosmetice. Růžový olej se lisuje z plodů květu a růžová voda se vyrábí z jeho okvětních lístků.

Obsah:

  1. Vlastnosti růžového oleje
  2. Použití růžového oleje
  3. Jak si očistit obličej růžovým olejem?

Vlastnosti růžového oleje

Relaxační vlastnosti

Růžový olej se vyrábí destilací okvětních lístků parou. Jeho hlavní složkou jsou alkoholové sloučeniny. Díky charakteristické vůni má pozitivní vliv na psychiku a pohodu.

Díky svým vlastnostem se růžový olej používá také v aromaterapii: zmírňuje účinky stresu, zlepšuje náladu, uvolňuje, snižuje nervové napětí a usnadňuje usínání.

Přečtěte si také: Přírodní kosmetika z květů - vlastnosti růže, levandule, ylang-ylang Přírodní kosmetika ze zeleniny. Jak zelenina ovlivňuje krásu? Jahodová maska ​​odstraní akné a příznaky lupů. Podívejte se na nejlepší m ...

Růžový olej je nejméně alergenní éterický olej na světě. Díky tomu má blahodárný účinek na pokožku.

Dopad na zdraví

Růžový olej má také antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Zklidňuje citlivou pokožku a dodává zářivost unavené a šedé pokožce. Pozitivně působí také na rozšířené cévy, protože je posiluje a snižuje zarudnutí.

Růžový olej se také používá ke zmírnění bolesti způsobené menstruací. Úlevu přináší třením několika kapek do podbřišku.

Účinek na pokožku

Obsahuje také vitamín E a vitamin C a také nenasycené mastné kyseliny. Pokud je přidáván do kosmetiky pro suchou, dehydratovanou nebo zralou pleť, dokonale vyživuje, vyhlazuje, zvlhčuje a redukuje vrásky, zejména výrazové linie.

Olej zlepšuje stav stárnoucí pokožky - vyhlazuje vrásky a zvyšuje její pevnost. A když je přidán do očních krémů, snižuje otoky a snižuje únavu.

Růžový olej funguje také jako ... afrodiziakum. Jeho vůně vycházející z aromaterapeutického krbu může být způsobem, jak snížit libido a zpestřit váš sexuální život.

Přečtěte si také:

Kosmetika z květin a sezónního ovoce

Kolik je přírody v přírodní kosmetice

Recepty na domácí ovocnou kosmetiku

Poslouchejte a dozvíte se o vlastnostech a použití růžového oleje. Toto je materiál z cyklu LISTENING GOOD. Podcasty s tipy.

Chcete-li zobrazit toto video, povolte JavaScript a zvažte upgrade na webový prohlížeč, který podporuje video HTML5

Stojí za to vědět

Jak se vyrábí růžový olej?

Růžový olej se vyrábí v 90% případů z damašské růže, známé také jako damašská růže. Ve starověku byli Egypťané považováni za největší odborníky v oboru parfumerie.

Doposud je Egypt spolu s Bulharskem, Francií, Alžírskem, Tureckem a Íránem jedním z hlavních producentů růžového oleje.

Okvětní lístky, ze kterých se vyrábí olej a růžová voda, musí být sklízeny za úsvitu, jinak ztratí veškerou vůni. Růže se pěstují na velkých plantážích. Jeden hektar ročně vyprodukuje 3 000 až 5 000 kilogramů růží. Z tohoto množství se vyprodukuje pouze kilogram čistého oleje.

Použití růžového oleje

Výše uvedené vlastnosti dávají růžovému oleji široké uplatnění.

Voňavé koupele

Stačí nalít dvě kapky růžového oleje do vany a koupel se promění v potěšení plné aromatických vjemů. Koupel s růžovým olejem uvolní a umožní vám regeneraci po náročném dni.

Je však třeba připomenout, že koupel by neměla přesáhnout 20 minut a teplota vody - ne více než 37 ° C a méně než 25 ° C. Pokud máte zlomené cévy a bojujete s nízkým krevním tlakem, vzdejte se horkých koupelí.

Masáž

Růžový olej lze také použít k masáži obličeje. Stačí, když si pár kapek rozetřete do ruky a krouživými pohyby si to rozetřete po tváři. Olej se vstřebá asi po půl minutě. Nejlepší je používat jej každý večer po důkladném odlíčení.

Aromaterapie

Aby mohla nádherná vůně růžového oleje plavat ve vzduchu, stačí ji umístit do aromaterapeutického krbu - konkrétně na misku nahoře. Umístěte do krbu čajovou svíčku - malou svíčku, která hoří, aby uvolnila vůni.

Kosmetika s růžovým olejem

Růžový olej je také složkou mnoha kosmetických přípravků. Můžeme ji najít, mimo jiné. ve zvlhčovacích krémech, balzámech na rty, vlasových olejích, šamponech, tělových mlékách a séru.

Stojí za to vědět

Jak si očistit obličej růžovým olejem?

S použitím růžového oleje, metody OCM (Oil Cleansing Method), si můžete po dni vyčistit i obličej. Tato metoda funguje tuk na tuk. Olej odstraňuje přebytečný maz z obličeje, tj. Vrstvu mazu.

Chcete-li očistit obličej růžovým olejem, musíte si připravit směs v poměru: 70-90% růžového oleje a 30-10% ricinového oleje. Budete také muset zásobit malý froté ručník.

Když je vše připraveno, omyjte si nejprve obličej vodou nebo hydrolátem, tj. Květovou vodou. Poté jemnými a krouživými pohyby vmasírujte směs do obličeje.

Později, když nanesete celou vrstvu oleje, namočte předem připravený ručník do teplé vody a naneste jej na každou část obličeje (čelo, nos, tváře atd.), Abyste směs odstranili.

Kůže otřeme jednorázovým kapesníkem nebo ručníkem.

Článek byl napsán na základě Text Agaty Then v měsíčníku „Zdrowie“

"Zdrowie"

Tagy:  Krása Glosář Odlišný 

Zajímavé Články

add